HBO-pedagogiek en Lerarenopleiding pedagogiek van SPO zijn de beste!

De nieuwe Keuzegids HBO 2017 is uit en …

De HBO-pedagogiek opleiding en de Lerarenopleiding Pedagogiek van SPO prijken weer op de eerste plaats in de ranglijsten van de nieuwe editie, die de opleidingen “erg goed” en “echte toppers” noemt.

hbo17_topopleiding_highres

HBO-pedagogiek scoort met 84 punten het hoogst van alle Pedagogiekopleidingen van Nederland, zowel deeltijd als voltijd en mag het kwaliteitszegel TOP-opleiding voeren.
De HBO-opleiding Pedagogiek scoort zeer goed op inhoud, docenten, vaardigheden en communicatie met de opleiding. Studenten zijn bovendien boven gemiddeld tevreden over het aantal contacturen en de faciliteiten.

De Lerarenopleiding Pedagogiek is met 70 punten de beste Lerarenopleiding in de categorie “alleen deeltijd/duaal”. Studenten zijn tevreden over de hoeveelheid contacturen, de docenten, de vaardigheden die ze leren, de wijze waarop de opleiding met hen communiceert en de faciliteiten.

Volgens de Keuzegids HBO 2017 vinden studenten in Groningen ‘de lessen inspirerend en hun docenten gedreven. Daarnaast zijn ze erg te spreken over het vaardighedenonderwijs. Ze leren uitstekend kritisch analyseren, vinden ze’.

Al jaren behoren de pedagogische opleidingen van de Groningse SPO tot de top. De SPO biedt kleinschalige pedagogische opleidingen: HBO-Pedagogiek, Lerarenopleiding Pedagogiek, de TOP IB-opleiding en zij verzorgt bovendien schakelonderwijs voor doorstroom naar de universiteit.

Bron: “Keuzegids Hbo 2017”, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.)
www.keuzegids.nl