Opleidingen stapelen

Overheidsmaatregelen t.a.v. het stapelen van opleidingen:

De overheid heeft bepaald dat voor een tweede bacheloropleiding het hoge instellingscollegegeldtarief betaald moet worden.

Dit geldt NIET voor onze IB-opleiding! Aangezien wij niet bekostigd worden door de overheid bepalen wij zelf het tarief. U kunt dus zonder problemen bij de SPO een tweede bacheloropleiding doen.

Voor degenen die zich oriënteren op een IB-opleiding en die overwegen om op termijn door te stromen naar een masteropleiding aan een universiteit, is het van belang om te weten dat veel IB-opleidingen een door de overheid bekostigde hbo-masteropleiding zijn. Wanneer u zich daarna inschrijft voor een universitaire masteropleiding kunt u deze alleen tegen betaling van het hoge instellingscollegegeld volgen. De overheid heeft namelijk bepaald dat ook voor tweede masteropleidingen het hoge instellingscollegegeld-tarief betaald moet worden. Hierbij maakt het niet uit of het een HBO- of universitaire master betreft.

In Groningen bedraagt dit tarief voor Pedagogische wetenschappen en Onderwijskunde voor studiejaar 2013-2014 € 13.000,-.

Omdat de IB-opleiding van de SPO een bacheloropleiding is en bovendien niet door de overheid wordt bekostigd, staat het volgen van deze opleiding een universitaire masteropleiding niet in de weg.