Verzwaard programma

Studenten die niet de juiste vooropleiding hebben en wel toegelaten willen worden tot de pre-master moeten vijf extra vakken volgen. Dit zijn vakken uit de hbo-bachelor Pedagogiek (deeltijd). Gezien de studiebelasting betekent dit een jaar langer studeren voordat je kunt doorstromen naar de master.

Deze vakken doe je in het jaar voorafgaand aan de reguliere pre-master. In dit jaar schrijf je je daarom nog niet in voor de pre-master maar voor het verzwaarde programma. Het tarief voor studiejaar 2024-2025 is € 450,- per vak. Na dit verzwaarde jaar kun je je inschrijven voor de pre-master tegen het dan geldende collegegeldtarief.

Verzwaard programma voor de masters Pedagogiek en Onderwijswetenschappen (totaal 56 ects):
Pedagogiek 1 (15 ects)
Pedagogiek 2 (15 ects)
Filosofie van opvoeding en onderwijs (10 ects)
Onderwijskunde (10 ects)
Interculturele sensitiviteit in onderwijs en jeugdzorg (6 ects)

Verzwaard programma voor de masters Orthopedagogiek (totaal 53 ects):
Pedagogiek 1 (15 ects)
Pedagogiek 2 (15 ects)
Filosofie van opvoeding en onderwijs (10 ects)
Psychologie: introductie (6 ects)
Psychologie: toegepast (7 ects)

Meer informatie over deze vakken kun je vinden in de studiegids van de opleiding Pedagogiek. Bij vragen of informatie over de studieplanning kun je contact opnemen met de studiecoördinator Mandy van Oostwaard (m.van.oostwaard@rug.nl).

Rooster
Het rooster voor studiejaar 2024-2025 is op dit moment nog niet bekend. Om een beeld te krijgen van het rooster kun je de roosters van studiejaar 2023-2024 bekijken.

Rooster verzwaard programma Pedagogiek en Onderwijswetenschappen:
https://rooster.rug.nl/

Rooster verzwaard programma Orthopedagogiek:
https://rooster.rug.nl/

Inschrijven
We raden af om aan het begin van het studiejaar de aanmelding en betaling voor alle vijf vakken ineens te doen. Je kunt je per vak of twee vakken inschrijven. Wanneer je zeker weet dat je het vak of de vakken daadwerkelijk gaat volgen schrijf je je in. Dit kan tot ongeveer drie weken voordat het vak start. Voor het betaalde cursusgeld heb je recht op twee tentamenkansen in dat studiejaar.

Inschrijven gaat via de website: https://spo-groningen.nl/inschrijven/
Via bovenstaande link selecteer je het huidige studiejaar. Hierna selecteer je het verzwaarde programma dat je gaat volgen. Na het invullen van je gegevens kun je het vak of de vakken selecteren die je wilt gaan volgen.